Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ψήφισμα του ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης...

Μετά από πρόταση της Συμπολιτείας, το ΔΣ πήρε ομόφωνα στις 21/11/2016 το παρακάτω ψήφισμα για τη ΣΜΠΕ του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, το οποίο κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 23/11/2016.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι καλές και μπαίνοντας στην τελική ευθεία των αποφάσεων η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έχοντας απέναντί μας κυβέρνηση και Περιφέρεια και το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου σε πλήρη σύγχυση, το βάρος πέφτει σε εμάς τους πολίτες, που πρέπει να δώσουμε τις τελευταίες μάχες οργανωμένα και σε όλα τα μέτωπα. 


ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Το δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στη συνεδρίαση της 21/11/2016 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο μας.

Το δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διατυπώνει ομόφωνα ,για άλλη μία φορά, την θέση του υπέρ της διαχείρισης των απορριμμάτων από το Δήμο μας και την αντίθεσή του στην προωθούμενη ένταξή του στην σύμβαση ΣΔΙΤ των σύμμεικτων απορριμμάτων. Οι μεγάλες μεταφορές στις κεντρικές εγκαταστάσεις, η χαμηλή ανακύκλωση και ανάκτηση και το υψηλό κόστος θα επιβαρύνουν τους δημότες με υπέρογκα τέλη.

Παράλληλα, δηλώνουμε κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση ο μικρός ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, να χρησιμοποιηθεί ως χώρος απόθεσης απορριμμάτων ή υπολειμμάτων άλλων περιοχών ,πέρα από αυτές που προβλέπει η μελέτη κατασκευής του(Ξυλόκαστρο, Ευρωστίνη, Φενεός). Οι σχετικές αναφορές στην ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου που αφήνουν “ανοικτό” αυτό το ενδεχόμενο, θα μας βρουν δυναμικά αντίθετους. Ο Δήμος μας, είναι ο μοναδικός που τόλμησε να χωροθετήσει ΧΥΤΑ έγκαιρα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να μετατρέψει αυτή την συνέπεια σε τιμωρία.

Ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγιδίων. Ζητούμε από την Κυβέρνηση την άμεση χρηματοδότηση της κατασκευής της  Μονάδας αυτής σύμφωνα με την  μελέτη και την χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων δράσεων και έργων των Δήμων που είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν τα τοπικά σχέδια τους, σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: