Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ. Η ώρα των αποφάσεων...


1 σχόλιο:

Λάμπης Φίλης είπε...

Χθες απόγευμα έγινε στο ΚΙΑΤΟ η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαχείρηση των σκουπιδιών, ένα πολυ σοβαρό θέμα που απασχολεί ή πρεπει να απασχολεί όλους μας γιατι μας αφορά άμεσα. Επιγραμματικά!

1. Απουσίαζε ο αρμόδιος υφυπουργός.

2. Πολλοί δήμαρχοι πια έχουν πεισθεί οτι η κεντρική διαχείρηση, που δυστυχώς φαίνεται οτι και η κεντρική εξουσία συζητά, μονο κακά θα φέρει απο όλες τις πλευρές. Ενδεικτική η τοποθέτηση του δημάρχου Κορινθίων ο οποιος ξεκάθαρα τάχτηκε υπέρ της τοπικής διαχείρισης ενώ μέχρι πρόσφατα ηταν ένθερμος υποστηρικτής της κεντρικής! Μίλησε για υποβάθμιση του περιβάλλοντος και για αυξήσεις τελών καθαριότητας για τους πολίτες που θα φτάσουν σε μερικες περιπτώσεις και το 300%!!!

3. Καλο το οτι πολλοί δήμαρχοι πια έχουν πεισθεί και ειναι έτοιμοι για να δώσουν αγωνα, εςτω και αργά, οτι ο τοπικός σχεδιασμός ειναι μονόδρομος! Οταν ευαισθητοποιηθούν και οι πολίτες περισσότερο, θα έχουμε αποτελεσματα!

4. Ο ΦΟΔΣΑ ειναι ο φορέας για τη διαχείρηση των σκουπιδιών. Ο πρόεδρος του, ενώ ηταν απο τους πρώτους που προσήλθε και με το γνωστό του χιούμορ μας έκανε και γελάσαμε, με το που ξεκίνησε η εκδήλωση, εξαφανίστηκε! Θα ηταν καλο να δουμε τι πιστεύει, και αν στηρίζει τη τοπική διαχείρηση και σε ποιο βαθμό! Ολοι περιμεναν τη δική του θέση αλλα μάταια! Καλο να στηρίζουμε κοινωνικές ομάδες και να ειμαστε δίπλα τους, εςτω και για τα ματια τους μονο, αλλα πρεπει να παίρνουμε θεςεις ξεκάθαρες και να δίνουμε μάχες σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν όλους τους πολίτες.

5. Παντελής απουσία εκπροσώπων της κεντρικής εξουσίας! Μονο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν! Αυτοι που διεκδίκησαν ή που αυριο θα διεκδικήσουν τη ψήφο μας, απόντες!

6. Η μονη παρουσία απο το Ξυλόκαστρο ηταν της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

7. Δεν αρκούν τα ψηφίσματα!

Συμπερασματικά, θετικό οτι πια πολλοί δήμαρχοι φαίνεται οτι ειναι αποφασισμένοι να παρουν το θέμα των σκουπιδιών στα χέρια τους και πιστεύουν οτι ειναι κατι που θελουν να διαχειριστούν μόνοι τους, σε συνεργασία με όμορους δήμους. Διαφάνηκε οτι υπάρχει μια τάση συνεργασίας μεταξύ όλων των δήμων του νομού μας.
Αρνητικό οι τρανταχτές απουσίες!
Πρεπει να καταλάβουμε οτι κεντρική διαχείρηση συνεπάγεται υποβάθμιση του περιβάλλοντος και υπέρογκη οικονομική επιβάρυνση για το πολίτη. Οι αποφάσεις θα πρεπει να παρθουν τελος του μήνα και χρειαζεται εγρήγορση!