Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ "ΚΕΡΑΦΙΝΑ" ΚΑΙ "ΑΤΛΑΝΤΙΚ"...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
"ΚΕΡΑΦΙΝΑ" ΚΑΙ "ΑΤΛΑΝΤΙΚ"

ΚΕΡΑΦΙΝΑ: Λίγο πριν τις γιορτές, η διοίκηση της ΚΕΡΑΦΙΝΑ προέβηκε σε ακόμα 7 απολύσεις  εργαζομένων, επί συνόλου 14. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και οι απολύσεις 3 μελών της διοίκησης του σωματείου της επιχείρησης.
Η ΚΕΡΑΦΙΝΑ ανήκει στις παραγωγικές μονάδες της Κορινθίας με μεγάλη ιστορία. Ο κ. Νεοφύτου αγόρασε το 1997 την κερδοφόρα επιχείρηση από το κράτος κυριολεκτικά τζάμπα, και «κατόρθωσε» μέσα σε 13 χρόνια να τη μετατρέψει από ένα εργοστάσιο που απασχολούσε 150 εργαζόμενους, σήμερα να απασχολεί 7 και να το μετατρέψει από εργοστάσιο παραγωγής κεραμικών ειδών σε εισαγωγέα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την κατάληξη των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση και όλες οι κυβερνήσεις για 20 και πλέον χρόνια.
Οι απολύσεις είναι παράνομες, αφού αφορούν 3 μέλη της διοίκησης του σωματείου. Άρα πρέπει άμεσα να ανακληθούν. Τη στιγμή αυτή οι εργαζόμενοι έχουν μπει στο στόχαστρο. Ειδικά μέσω του πρόσφατου νόμου για τα εργασιακά οι εργοδότες αρχίζουν και κόβουν τους μισθούς, τα δικαιώματα, τις ασφαλιστικές μας εισφορές, ενώ ετοιμάζεται και άλλος νόμος για το κόψιμο των βαρέων και ανθυγιεινών. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, η αλληλεγγύη μας είναι αναγκαία. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απολυμένους της ΚΕΡΑΦΙΝΑ και απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Μετά την προσπάθεια για την υπαγωγή του σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ στο άρθρο 99, μια ομάδα σούπερ μάρκετ έχει ενδιαφερθεί να αγοράσει τα καταστήματα. Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και για το κατάστημα του Ξυλοκάστρου και έχουν προχωρήσει κάποιες συζητήσεις χωρίς όμως να έχει καταληχτεί τίποτα. Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα ΑΤΛΑΝΤΙΚ του Ξυλοκάστρου βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο, δεν δουλεύουν αυτή την στιγμή, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο ενδιαφερόμενος θα θελήσει να επαναπροσλάβει όλους τους εργαζομένους και με τα ίδια δικαιώματα, μισθούς κλπ που είχαν ως τώρα.
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό για τον τόπο μας, και αφορά πολλές οικογένειες δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στο σούπερ μάρκετ. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληθφούν όλοι και με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα (μισθούς, ένσημα κλπ) που είχαν πριν.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: